къщи | зима | лято| забележителности | заведения | услуги и био храни | имоти |контакти

Често задавани въпроси и условия за настаняване

Инвентар

Разгънатата площ на къщата е 200 квадратни метра и разполага с: 2 хола, 2 кухни, 2 бани и 5 стаи с 12 легла.
Това са: две тройки (единично + двуетажно легла във всяка тройка), две двойки (2 бр. единични легла във всяка двойка) и една спалня в подпокривното пространство.
Освен леглата, има 5 дивана.
-в подпокривното пространство: един, който се отваря и върху него могат да спят двама човека.
-в хола на втория етаж - един двоен и един троен, които не се отварят и не са много удобни за спане.
-на първия етаж два големи и меки дивани, които са удобни за спане.

Максималната бройка чаршафи, която се предоставя е 17 комплекта, които сами трябва да застелите на леглата или диваните.

И двата кухненски бокса са оборудвани с фурна, четири стъклокерамични котлона и малък хладилник.

Не се предоставят кърпи, хавлии, джапанки, чехли и лични хигиенни средства. Необходимо е сами да си носите.

Има чаши, вилици, ножове, чинии, тоалетна хартия, веро, течен сапун, торби за боклук. Ако нещо от тези неща ви липсва или недостига, можете да поръчате на човека, които ви е настанил, да донесе. В къщата има минимално количество кухненски съдове, затова ви препоръчваме да вземете с вас, каквито са ви необходими за готвене.

Има два телевизора с кабелна телевизия и интернет, и няма колони или уредба. Ако желаете да ползвате такива, е небходимо да донесете.

Барбекю има зад къщата. Дървата, които предоставяме са чамови и не правят добра жар. Най - добре е да си носите дървени въглища, ако нямате -може да си закупите от бензиностанцията преди селото. До барбекюто има две горски пейки с маса

Отопление

Трябва да имате впредвид, че отоплението на къщата е специфично. В две от стаите има малки маслени радиатори, а в баните кварцови печки. Коридорите не се отопляват. Холовете и три от стаите се отопляват на дърва. Това означава, че сутрин температурите са по-ниски и със ставането е необходимо да се запали камина или направо да се ходи на ски. Дървата са осигурени, но по наши впечатления много хора не умеят да боравят правилно с камина, което довежда до оплаквания, че е студено. Камините са проектирани така, че да се достигне температура над 25 градуса в отопляемата площ, дори когато навън е минус 20 градуса. Ако няма в групата ви поне един човек, който да може да поддържа камина, е много вероятно да ви бъде студено.

Магазини

Най-близкият магазин е на около 200 метра от къщите, в края на селото. Има всички основни продукти като: хляб, яйца, масло, боб и леща, олио, безалкохолни напитки, захарни изделия, млечни продукти и т.н. но няма да намерите месо и голямо ранообразие от колбаси. Затова бихме ви препоръчали, ако ви трябват да носите със себе си. Другият вариант е да се разходите до Разлог - има LIDL и Т-маркет.

Изхранване и ресторанти

Вие наемате хижа в гората без хазяйн и съответно- не се предлага закуска, обяд или вечеря. Ако не желаете да готвите, има няколко ресторанта в селото, което е на 200 метра през ливадите или 500 метра по шосето. Храната е добра и цените са много добри. Ако не ви удовлетворяват, можете да намерите по-скъпи в Белица, Разлог или Банско.

Поръчки на продукти

Ако имате поръчани продукти, агне и т.н., те ще бъдат приготвени след като се настаните и договорите с човека, който ви настанява. Предварително можете да уточните цени, количества и други условия

Настаняване

Минимум два часа по-рано, преди да пристигнете, е необходимо да се обадите на предоставения ви с имейл телефон. Тъй като, човека който ще ви настанява, не е на мястото, пристигането без уговорка може да ви създаде неудобство и да се наложи да чакате пред къщата.

Настаняването е след 15 часа, но може да се обадите на човека, който ще ви даде ключовете и ако се договорите и няма хора преди вас, може това да стане и сутринта.

Промяна на датата на капарирана резервация или връщане на заплатената сума може да се прави до 30 дена от настаняването.

Ще ви бъде предоставена брошура с някои специфични неща по къщата. Добре е отговорника на компанията да се запознае с нея, за да бъде вашия престой комфортен. Ако случайно не ви бъде дадена, моля, обадете се, за да ви я изпратим на имейл или на телефон.

При предаването на ключовете е необходимо да депозирате 100 лв. или личен документ, които ще ви бъдат върнати при напускане, след като бъде направен оглед на къщата.

Цената на къщата не зависи от броя на хората, но след настаняването ще е необходимо да заплатите еднократна такса от 3.00 лв.на човек.